גמגום פתאומי אצל ילד בן שנתיים ו-8 חודשים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/08/2009 | 08:37 | מאת: אורטל

שלום רב! בני בן שנתיים ו-8 חודשים. אציין שהילד בוגר מאוד לגילו, מאוד סקרן ואפילו הגננת שלו של שנה שעברה הייתה אומרת לנו שהילד מקדים את גילו מבחינת שפה ומחשבה. לפני כחצי שנה היתה לו תקופה של שבועיים שבה הוא גמגם אך זה נעלם והוא חזר לדבר רגיל. אך שבשבועיים האחרונים פתאום הילד חזר לגמגם בצורה קשה אף יותר. כל משפט שהוא מתחיל לא נפתח חלק (רק לעיתים רחוקות יוצא שמתחיל ללא "התנעה") . פתאום גם באמצע משפט הוא נתקע. מה שגם שמנו לב זה שהוא מצרף את כל הפנים שלו כשהוא מנסה להשלים את המשפט הוא משתמש בעיניים והפה שלו זז יותר עד שהוא מקבל את המילה שהוא רוצה. האם מדובר בגמגום שיעבור? האם זה נכון להתעלם מזה או שיש צורך בפנייה כבר מעכשיו לקלינאית תקשורת או מומחה אחר? אשמח לתשובתכם. נ.ב. סליחה על ההארכה.

שלום רב, ילדים רבים עוברים שלב התפתחותי של חוסר שטף בדיבור בסביבות גיל 3 שנים ואף קודם לכן. בד"כ אין מדובר בגמגום והתופעה תיעלם מעצמה תוך תקופה קצרה יחסית, ללא צורך בטיפול מקצועי. מאידך, מומלץ לפנות לאיבחון אצל קלינאית תקשורת, על מנת לזהות אם מדובר ב"גמגום" או "חוסר שטף נורמלי". אבחון על ידי קלינאית תקשורת מומחית יכול לספק לך מידע כיצד להגיב לאירועי הגמגום של ילדך, לזהות אם ומתי יש צורך בקבלת טיפול, ובעיקר-לספק לך כלים לסייע לילדך באופן היעיל ביותר . ניתן לפנות לקלינאית תקשורת באמצעות קופת החולים בה את מבוטחת. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה