סיפאפ ודפיקות לב

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

27/08/2009 | 07:07 | מאת: ש.ג

שלום, לפני כחודשיים התחלתי להשתמש בסיפאפ בשל תופעה של דום נשימתי. לאחרונה אני חש "דפיקות לב" בתדירות גבוהה, גם בשכיבה. האם אפשר שזה קשור לשימוש בסיפאפ? תודה

27/08/2009 | 07:28 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בד"כ אין ה-CPAP גורם לכך אלא אם כן מופיעה תגובה חרדתית. בכל מקרה לפני טיפול ב-CPAP מן הראוי לעבור ברור שמטרתו לאבחן את הגורמים האנטומיים שלך לבעיה ורק אז להציע לך תוכנית טיפולית אולי CPAP. בדיקה במעבדת השינה איננה ברור מאחר והיא תיאורית ואיננה תורמת לאבחנה הידועה בלאו הכי וודאי שלא תורמת לידע על הגורם ולכן איננה בסיס לטיפול. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

28/08/2009 | 11:45 | מאת: ש.ג

תודה על התשובה הבהירה

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה