מודעת הבהרה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

14/08/2009 | 12:43 | מאת: אברהם סודאי

שלום רב הודעת הבהרה שמי סודאי אברהם מס טלפון 0523511162 מיל [email protected] אני נותחתי אצל פרופסור פניקלשטיין לפני כ 20 שנה אני רזה לא סובל מעודף משקל אולם מבנה הלסת והחיך שלי שונה . עברתי ניתוח ספטום אצל רופא אחר וכן ניתוח לקיצור החיך והסרת העינבל אצל פרפ פינקלשטיין לפני 20 שנה. מאחר ואני סובל מדום נשימה כתוצאה משכיבה על הגב עקב צניחת הלשון בזמן השינה כך שהניתוח היקל עלי במידה מסויימת אך לא פתר את הבעיה . פרפ פינקלשטיין הציע לי ניתוח להקדמת הלסת התחתונה ועי כך הרחקת הלשון מהלוע אך מאחר והדבר כרוך בקיבוע לסתות וכן ביישור שניים ויתכן שהלסת תחזור במשך הזמן לפי מיטב ידיעתי לכן אני החלטתי לא לבצע את הניתוח. כרגע אני מחפש פיתרון של התקן להקדמת הלסת וישנם סוגים רבים . פרפ פנקלשטיין טיפל בי בצורה הטובה ביותר ואף מידי פעם מייעץ לי אם יש חדש בתחום. בכבוד רב סודאי אברהם

14/08/2009 | 18:35 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

למר סודאי שלום רב, הבהרתך היא במקום וחן, חן לך. מכל מקום אתה אכן יכול לנסות התקן דנטלי ולעיתים אכן באופן מפתיע מועיל מעבר למצופה. בברכת בריאות שלמה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה