שם של תסמונת הקשורה בחיך שסוע

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

18/07/2009 | 09:47 | מאת: מתעניינת

אני מחפשת שם של תסמונת המערבת לעיתים חיך שסוע, נאמר שלי ששמה של התסמונת הוא תסמונת הרקדנית היפנית... אבל אני לא מצליחה למצוא מידע תחת השם הזה, האם יש לה שם רפואי אחר? אנסה לתת קצת מידע, כי יתכן שאני לא בכיוון... מדובר על עיוות בלסת, חלל פה קטן, מעין פה קמוץ (כולל גם קשיים חמורים בדיבור, לא יודעת אם קשור לתסמונת) עיוות בכפות הידיים (לא יודעת אם קשור לתסמונת) סימנים קלים של אוטיזם (שוב, לא יודעת אם קשור) מבנה עיניים שונה בתודה מראש, מקווה שהמילואים עברו בקלות!

19/07/2009 | 19:17 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, קיימת תסמונת ע"ש מסיכת תיאטרון יפנית והקרויה:Kabuki syndrome.מקרה העיניים ןהפנים אופייני. קיימות גם פתולוגיות של העיניים ועוד. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה