מכשיר דנטלי למניעת נחירות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

14/06/2009 | 16:19 | מאת: אתי

אבא שלי, בן 62, משתמש מזה מספר שנים במכשיר CPAP, ומאד לא נוח לו עם זה. לאחרונה קראתי על מכשיר דנטלי למניעת נחירות וטיפול בהפרעות נשימה. עד כמה זה באמת יעיל? תודה אתי

14/06/2009 | 23:20 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, התקנים אלו נמצאים מזה שנים יחסית רבות בגירסאות מעט שונות והם יכולים להועיל למיעוט שבין המקרים הקלים. ע"מ להציע טיפול יש צורך בברור ע"מ לאבחן את הגורמים האנטומיים בפציינט האידיווידואלי. כך ניתן למשל לברור את אלו שההתקנים הללו ודאי לא יועילו לו. הבדיקה במעבדת השינה הרי איננה תורמת לאבחנה הידועה בלאו הכי, וודאי שאיננה תורמת מידע למנגנון והטיפול המתאים.לכן איננה כלל בסיס לטיפול. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה