נחירות

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

13/06/2009 | 17:12 | מאת: אבי

לפרופסור פינקלשטיין שלום אני בן49 סובל מאסטמה בחילופי עונות לא מטופל בתרופות באופן קבוע. לאחר תלונות מבת זוגי על נחירות פניתי לרופא אף אוזן וגרון ממצאי הבדיקה העלו:סטיית מחיצת האף. חוסמת בשמאל היפרטרופיה של כונכה תחתונה. הרופא המליץ על ניתוח .ההסבר הפשוט הוא שאני נושם מהפה כי האף סתום. יש לציין שבזמן שאני ישן אני נוחר אך לפעמים אני משתעל ומתעורר משינה . אני מאוד מוטרד מהניתוח שאמור להיות בהרדמה מלאה {זאת אמורה להיות הפעם הריאשונה }יש לציין שבעבר בשנת2006 פניתי למעבדת שינה אובחנו72הפסקות נשימהמלאות.מהן72חסימתיות.19הפסקות נשימה חלקיות.צפיפות הפרעות 14.1ארועיםלשעה.נרשמו19 ירידותברמת רווי החמצןבדם מתחת ל%98 מרמה בסיסיתשל98% עד למינימום של86% .במשך26.1%מהלילה נשמעה נחירה.מה עלי לעשות?

14/06/2009 | 23:26 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, באם הנך סובל מאטימות אף הרי שאתה זקוק לפיתרון שהוא אכן ניתוחי. נושא ההרדמה הכללית איננו אמור כ"כ להטריד מאחר ובימינו הרדמה כללית בטוחה יחסית. עם זאת נושא הנחירות והפרעות הנשימה בשינה הוא נושא שונה. לכך יש ברור מיוחד והדבר נחוץ מאחר ויתכן ויש צורך בניתוח אותו יש לשלב עם ניתוח האף. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין http://fiyehuda.co.il/

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה