תסמונת treacher collins

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

27/10/2008 | 23:57 | מאת: איילת, הרצליה

בני נולד פג בחודש שביעי ואובחן כסובל ממיקרוטיה, רטרוגנטיה ועיניים נוטות למטה. כעת , שמתי לב שעיניו הולכות ומתיישרות וכן יש לו סנטר רגיל ולא שקוע, האם לא נחפזו הרופאים לקבוע את האבחנהלתסמונת? יש לציין שיש לו מיקרוטיה רק באוזן אחת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אבחנה של רטרוגנטיה היא בעצם צריכה לכלול גם הערכה רנטגנית. אם העיניים אינן נוטות מטה הרי יתכן ומדובר בתסמונת ע"ש Goldenhar או Hemifacial microsomia. את תביאי את בנך להערכה סביר להניח שנדע במה מדובר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

שלום רב, אבחנה של רטרוגנטיה היא בעצם צריכה לכלול גם הערכה רנטגנית. אם העיניים אינן נוטות מטה הרי יתכן ומדובר בתסמונת ע"ש Goldenhar או Hemifacial microsomia. את תביאי את בנך להערכה סביר להניח שנדע במה מדובר. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה