שמיעה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/03/2003 | 12:45 | מאת: דן

האם ניתן להסיק רק על סמך בדיקת שמיעה התנהגותית על כך שלתינוק עם נוזלים באוזניים שיש לו חיך שסוע יש בעית שמיעה ושהוא יהיה כבד שמיעה? האם המצאות נוזלים באוזניים לא תפריע לבדיקת ברה ולא תשפיע על תוצאות הבדיקה?

08/03/2003 | 21:59 | מאת: אריאלה מנהלת הפורום

08/03/2003 | 22:16 | מאת: ד"ר אריאלה נחמני

שלום דן! הצטברות נוזלים באוזניים הינה תופעה שכיחה במקרים של חך שסוע. נוזלים באוזניים עלולים לגרום לירידה בשמיעה, מאידך ניתן לטפל בבעיה זובאמצעות צנרור האוזניים (בדרך כלל בשילוב עם הניתוח לסגירת השסע) או בדרך אחרת על פי שיקול דעתו של מומחה א.א.ג. בדיקת שמיעה התנהגותית הינה בדיקת שמיעה חשובה. לעיתים, על פי שיקול דעתו של האודיולוג (בודק השמיעה) או/ו מומחה א.א.ג מומלצות בדיקות שמיעה נוספות כמו בדיקת ברה. ככל הידוע, נוזלים באוזניים עלולים להשפיע, במידה מסויימת, על תוצאות בדיקת הברה. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני קלינאית תקשורת

08/03/2003 | 23:13 | מאת: כנראה שלא

10/03/2003 | 08:26 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ילדים שסועי חיך סובלים ברובם הגדול מליקוי במנגנון אורור של האוזניים ולכן הצטברות נוזלים באוזניים וליקוי שמיעה משני. בניגוד לאמונות הרווחות בציבור וגם בקהיליה הרפואית רובם הגדול מבריאים מכך אף יחסית בשלב מוקדם בחייהם. לאחר מכן הם אינם כבדי שמיעה והתופעה היא חולפת אם כי מחייבת התייחסות וטיפול בהתאם. רק מיעוט נותרים עם מחלת אוזן תיכונה ממושכת או קבועה. אם בבדיקת רופא אף, אוזן וגרון יש מחלת אוזן תיכונה הרופא ממליץ על טיפול מתאים. יש לזכור שילדים אלו זקוקים לסף שמיעה תקין ואם בילדים רגילים ליקוי של 20 דציבל ניסבל הרי שבילדים אלו שהתפתחות דיבורם חשובה ומורכבת יותר גם ליקוי מעין זה הוא בהחלט לא רצוי. אינני יודע מה גיל הילד בו מדובר. אם גילו הוא כבר חצי שנה די בבדיקת האוזניים ע"י רופא אף, אוזן וגרון ובדיקת שמיעה התנהגותית. חשוב לציין שחרשות או מומי אוזן בילדים שלהם חיך שסוע ואינם לוקים בתסמונות ספציפיות איננו גדול יותר מאשר באוכלוסיית הילדים הרגילה. בברכת בריאות שלמה ד"ר יהודה פינקלשטין

10/03/2003 | 08:29 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בהמשך לתשובתי הקודמת: חשוב לציין שחרשות או מומי אוזן בילדים שלהם חיך שסוע ואינם לוקים בתסמונות ספציפיות איננו גדול יותר מאשר באוכלוסיית הילדים הרגילה. לא ברור לי מדוע ילדכם זקוק לבדיקת ברה חוזרת ולשם מה בכלל הדבר נחוץ. מכל מקום במידה ואכן יש צורך בבדיקה ניתן לבצעה בשנית ללא חשש. בברכת בריאות שלמה ד"ר יהודה פינקלשטין מנהל הפורום

10/03/2003 | 08:31 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בהמשך לתשובתי הקודמת: חשוב לציין שחרשות או מומי אוזן בילדים שלהם חיך שסוע ואינם לוקים בתסמונות ספציפיות איננו גדול יותר מאשר באוכלוסיית הילדים הרגילה. לא ברור לי מדוע ילדכם זקוק לבדיקת ברה חוזרת ולשם מה בכלל הדבר נחוץ. מכל מקום במידה ואכן יש צורך בבדיקה ניתן לבצעה בשנית ללא חשש. בברכת בריאות שלמה ד"ר יהודה פינקלשטין מנהל הפורום

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה