אף עקום

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

06/03/2003 | 03:02 | מאת: גל

בצעירותי שברתי את האף, ובתיקון הוא יצא עקום. האם הדבר יכול להשפיע על הנשימה, אם כן מה עליי לעשות? האם טיפול במחיצות עקומות, הוא טיפול פנימי או שגם יש לו אפקט חיצוני. תודה

07/03/2003 | 18:03 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, חבלה באף יכולה לגרום לעיוות האף החיצוני וכך גם בנוסף לבעיה הקוסמטית גם לקושי בנשימת אף שהיא הפרעה תיפקודית. במידה והאף סוטה הצידה והפציינט סובל מקושי בנשימת אף, הניתוח שמטרתו לשפר את נשימת האף במקרים רבים צריך להיות משולב, חיצוני וגם פנימי. ברור שאם האף סוטה הצידה לא ניתן ליישר את מחיצת האף ויש היצרות של חללי האף. כל מקרה לגופו ובד"כ כשמדובר באף שכבר נותח ואין התוצאות משביעות רצון התיקון יכול להיות מורכב יותר. עליך לפנות לרופא אף, אוזן וגרון העוסק גם בתיקונים קוסמטיים ל האף ע"מ שיוכל להציע לך את הטיפול המלא לו אתה זקוק. עלי להוסיף שקופות החולים אינן מממנות ניתוחים אסטטיים של האף גם אם מדובר בפעולה ההכרחית לצורך נשימת אף. בברכת בריאות שלמה ד"ר יהודה פינקלשטין מנהל הפורום

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה