הגייה לא תקינה וחריגה של האותיות ס, צ, ז, ש (כמו ס)

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

17/11/2019 | 19:03 | מאת: Me

שלום רב, בתי בת ה-4.5 הוגה את האותיות ס, צ, ז, ש (כמו ס) כאילו מדובר באות ח. למשל את המילה סוס תאמר - חוח . רוצה לשחק איתי כ- רוחה לחחק איתי? כשפנינו לקלינאיות תקשורת בגיל שנתיים, כשהתחילה לדבר, נאמר לנו שזה יסתדר לבד עד גיל 6. כשפנינו לאחרונה לקלינאיות תקשורת, נאמר לנו שזה חריג והן לא בטוחות מדוע זה קורה, ושיתכן שמדובר בחיך שסוע. אודה מאוד לעצתך כיצד ניתן לבדוק זאת ומה עלינו לעשות

שלום רב, הפרעה בדיבור כפי שאת מתארת מחייבת הערכה של קלינאית תקשורת. מכיון ודובר בהפרעה בקבוצה ספציפית של צלילים, ככל הנראה, אין חיך שסוע! והטיפול הינו טיפול בדיבור. לכן טרם יעוץ של רופא חשובה ביותר הערכה של קלינאית תקשורת. לשם הבהרה נוספת, במידת הצורך, האימייל הפרטי שלי הינו [email protected] בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה