גיל 10 ראו בעיה בגיל 25 לא ראו

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/08/2019 | 19:02 | מאת: הדס

מנסה להבין... שהייתי בת 10.5 ראו בבדיקה אצל א.א.ג (בחו"ל) שיש לי בעיה בחיך ולכן דיבור מאונפף בגיל 25 עשיתי שוב בדיקה (בארץ) מכיוון שלא עשיתי שום דבר מאז בדיקה הקודמת ולא מצאו שום בעיה עם תפקוד החיך למרות דיבור מאונפף... האם יש הסבר? עכשיו הקלינאית שעברתי אליה (יש לי גם בעיה בהיגוי לא קשור לחיך) אמרה שהיא לא שומעת מאונפף - האם זה יכול להיעלם ללא טיפול ישיר בקול?

שלום הדס, לא כל כך ברורה שאלתך...אם בגיל 25 פנית שוב לבדיקה אזי מן הסתם בגיל 25 עדיין הייתה לך בעיה של אנפוף...אחרת מדוע פנית לבדיקה...?ברמה הכללית יכול בהחלט להיות דיבור מאונפף ללא שסע בחיך. ברצון רב אעזור לך. את יכולה לשלוח אלי את הדוח של קלינאית התקשורת או/ו של הרופא שבצע את הבדיקה בארץ. האימייל שלי [email protected]. את יכולה לפנות אלי באמצעותו בכל עת. בברכת יום טוב, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה