גמגום פתאומי אצל ילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

22/03/2019 | 13:39 | מאת: דנה

היי, בן שלוש התחיל לגמגם באופן פתאומי, הדבר גורם לתסכול אצלו הוא אומר לי״ אני לא יכול לדבר״ ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה, זו תופעה חולפת? מה עושים?

שלום דנה,לעיתים מופיעה הפרעה בשטף הדיבור בגיל 2-3 ש, עם עליות וירידות בחומרת חוסר השטף. למרות שברוב המקרים ה]פרעת השטף בדיבור חולפת, חשוב לפנות לקלינאית תקשורת! בברכת שבוע טוב, ד"ר אריאלה נחמני

24/03/2019 | 14:54 | מאת: דנה

האם לפנות מיידית לקלינאית או לחכות מעט?

אפשר לחכות חודש חודשיים ולראות אם ישנה הטבה ואם הימים בהם הילד אינו מגמגם רבים יותר. אבל, לדעתי, בהחלט נכון ליצור קשר עם קלינאית תקשורת אשר תתן לכם ההורים הדרכה. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה