ענבל כפול ומיקרגנטיה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/11/2018 | 16:00 | מאת: ענבל כפול

שלום בני כעת בן שנתיים ו3 חודשים ועדיין לא מדבר.. כשנולד היינו בבדיקות שבהם התגלה ענבל כפול ומיקרגנטיה.. חך שסוע נשלל (נבדק מכיון שלי יש לך שסוע פנימי) . עברנו בדיקות עד גיל שנה שבהם נשללו בעיות שמיעה וחך שסוע. האם יש סיבה לכך שלא מדבר? עכשיו מתחילים שוב תהליך לבדיקות למה הוא לא מדבר אך לא נותנים לי לקבוע תור לקלנאית תקשורת עד שלא יעבור שוב בדיקות שמיעה

שלום רב, אכן לעיתים קיים רק ענבל מפוצל ללא שסע בחיך, אך לעיתים הענבל המפוצל יכול להעיד על מום בחיך. בכל מקרה, גם אם יש שסע בחיך, זה לא מונע מהילד לדבר אלא גורם לדיבור לא ברור ולדיבור אפי. אני מציעה לפנות לקלינאית תקשורת במסגרת התפתחות הילד. אם זמן ההמתנה ממושך יותר משלושה חודשים אתם יכולים לפנות לקלינאית באופן פרטי ולקבל החזר. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה