נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/02/2003 | 17:12 | מאת: לימור

לילדה שנולדה עם חיך שסוע עדין לא נקבע תור לתיקון החיך יכול ליהיות שיבוצע בחו"ל כי אנו בשליחות בארה"ב. שאלה:האם בכל מקרה רצוי, גם אם יש כמות נוזלים קטנה באוזניים או מעל הממוצע לבצע ניתוח להחדרת צינוריות לאוזניים בזמן ניתוח החיך? האם מבצע זאת רופא .א.א.ג ? אם לא מבוצע ניתוח צינוריות באוזניים האם יש סיכוי שכמות הנוזלים תפחת או תעלם לאחר הניתוח? אם עושים בדיקת ברה יכולים לדעת אם כדאי או לו? מה דעתכם.

02/03/2003 | 06:12 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, רופא אף, אוזן וגרון יחליט על סמך בדיקת האוזניים באמצעות מיקרוסקופ טרם ניתוח החיך באם לשלבו בצנרור התופיות. החלטתו על צנרור התופיות מתבססת גם על בדיקת שמיעה התנהגותית. בדיקה זו באם נעשית ע"י קלינאית תקשורת מיומנת די בה מבחינת הערכת השמיעה. בברכת בריאות שלמה ד"ר יהודה פינקלשטין, מנהל הפורום

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה