לשון קשורה בתינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

09/02/2018 | 08:13 | מאת: מירי

שלום, יש לי תינוק בן חודש. לפני השחרור מבית החולים גילו יש לו לשון קשורה. לגיסתי ולילדיה יש גם לשון קשורה. אינני מניקה ורופא הילדים המליץ לא לנתח. האם נכון להותיר את המצב כפי שהוא. במידה ולא, ניתן לקבל המלצה לרופא מומחה בתחום באזור הצפון. תודה רבה

שלום רב, נושא של ניתוק הלשון הקשורה שנוי שמחלוקת במיוחד כאשר אין הפרעה ביניקה בינקות או בהמשך -בדיבור. מאידך, כאשר התינוק בין חודש -חודשים ניתן לנתק, לרוב, את הלשון ללא הרדמה בעוד שבהמשך כשהתינוק גדל יש צורך לרוב בהרדמה. בכל מקרה מומלץ לפנות לד"ר אייל בוצר מומחה בתחום, מרפאת שיניים לילדים, בית חולים איכילוב, תל אביב. טלפון 03-6973676 . מומלץ ביותר לפנות אליו. בברכת שבוע טוב, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה