ילדה בת שלוש עם שפה מחוברת לשיניים העליונות שלא מוכנה לצחצח שיניים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

16/05/2017 | 07:59 | מאת: אורית

שלום. הבת שלי בת שלוש, יש לה שפה עליונה מחוברת בין שתי השיניים הקדמיות כתוצאה מזה לא שמנו לב בצחצוח מכיוון שלא רואים את סוף השיניים והשבוע היא עברה טיפול שיניים של 3 שיניים עם סתימות ואחת כתר (ארבעת השיניים הקדמיות) הרופאה ביקשה מאיתנו כשאנחנו מצחצחים לה שיניים להרים את השפה ולצחצח מתחת ועכשיו היא לא מוכנה לצחצח שיניים בכלל כי זה לא נעים לה. היינו לפני כמה חודשים אצל מומחה פה ולסת שאמר שעד גיל 14 לא כדי לחתוך את השפה כי לפעמים קורה שהשיניים הקבועות יוצאות זה מסדר את השפה. מה דעתך?

שלום רב, הייתי פונה ,לחוות דעת נוספת, לד"ר אייל בוצר, רופא שיניים לילדים מנהל המרפאה לרפואת שיניים לילדים בבית חולים איכילוב או לפרופ' דרור איזנבוד מנהל המרפאה האורתודונטית בבית חולים רמב"ם בחיפה. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה