טיפולי שיניים לילדים עם חך ושפה שסועים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/12/2016 | 12:35 | מאת: שמרית

אני אם חד הורית ל-3 ילדים, אחת מהם היא ילדה בת 5 אשר נולדה עם חך ושפה שסועים כיום, מעבר לעובדה שנצטרך לעבור ניתוח נוסף לסגירת החך כיון שיש שם חור שלא נסגר בניתוח הראשון, יש לילדה חורים בשיניים. היא מסרבת לשתף פעולה עם רופאת שיניים רגילה, והמליצו לנו לבצע טיפול בהרדמה, אולם אצל מרפאת שיניים שמתמחה בתחום הזה. קופת חולים לאומית, מפנה אותנו לפקולטה בהדסה אולם שם אין מומחים אלא רק רופאים מתמחים, ולאסף הרופא- שם היינו והם אומרים שהם לא יודעים לטפל בבעיות שיניים של חך ושפה. (הילדה תזדקק לעוד טיפולי שיניים- לסת עליונה שקועה פנימה, שיניים שגדלות עקום וכן הלאה). קופ"ח לאומית, לא מוכנה להפנות אותנו לאיכילוב, שם יש מרפאה מתאימה הפועלת עם מומחה בתחום. רציתי להתייעץ, לשאול, לדעת- איך נוכל לקבל טיפול שאיננו פרטי, אלא במסגרת הקופה? האם מישהו מכיר,יודע, חווה התנהלות של טיפולי שיניים לילדים עם חך ושפה שסועים? תודה על כל מידע שאקבל.

שלום רב, צרי עמי קשר באמצעות האימייל שלי [email protected] ואנסה לעזור לך. בברכה, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה