אלרגיה+אורטיקריה+קעקוע

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

15/10/2017 | 23:53 | מאת: אדל

שלום רב , לפני בערך שנה הייתי אצל מומחה לאלרגיה והיא אמרה לי שיש לי אורטיקריה . לפני כמה ימים אכלתי במסעדה מנת אוכל וברגע שהתחלתי לאכול הלשון התנפחה לי , הגוף הגיב בצורה לא נורמאלית , הגוף התחיל להיות אדום ופריחות , לא הפסקתי להקיא ולהתנפח . באיזשהו שלב הגעתי לקוצר נשימה שהזמינו בשבילי אמבולנס ופינו אותי . הייתי שוב אצל מומחה לאלרגיה והיא אמרה לי שזה אורטיקריה . קראתי קצת על האורטיקריה וראיתי שאורטיקריה לא יכולה להגיע למצב כמו שאני הגעתי (שהיו לי צפצופים , וקוצר נשימה חריף). יש לי שני שאלות : 1. האם זה הגיוני שזה אורטיקריה? . 2. אם אני רוצה ללכת לעשות קעקוע , האורטיקריה אמורה להשפיע על זה ? או שזה חא קשור ואני יכולה לעשות קעקוע בלי שום קשר ? תודה רבה

שלום אדל, את צודקת- לפי התאור שלך באופן עקרוני יש אבחנה מבדלת- ולכן כדאי לבצע בירור לאחר קבלת פרטים נוספים, מבחינת הקעקוע - קיימת אפשרות של תגובה אלרגית כמו בשאר האוכלוסייה ואולי קצת יותר. ניתן לבדוק זאת בטסט עורי. בברכה דר רמית מעוז סגל

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת