חיסון נגד שפעת בזמן אורטיקריה פעילה

דיון מתוך פורום  אורטיקריה - סרפדת, חרלת

13/09/2017 | 12:37 | מאת: דיוי

שלום ד"ר סגל! אני סובלת מאורטיקריה מזה מספר חודשים. מטופלת באריוס וטיפול הומיאופתי. מכיון שאני אסמטית מידי שנה אני מקבלת זריקה נגד שפעת. האם מותר לי לקבל את החיסון בזמן שהמחלה פעילה? בתודה מראש דיוי.

שלום לך.לא ניתן לנבא בוודאות מה תהיה תגובתך לחיסון.. רוב האורטיקריות נובעות מרקע אוטואימוני, וככאלה, הן עלולות להתלקח מעט בעקבות חיסון זה או אחר. אם חוסנת בעבר לשפעת ללא תופעות , ובמידה שהאורטיקריה שלך מאוזנת, והחיסון חשוב לדעתו של רופא המשפחה שלך,אז אין מניעה מקבלת החיסון . במידה ותהיה התלקחות קלה תעלי את מינון האנטיהסטמינים. בברכה

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת