התקף לב בעקבות פיטורין

דיון מתוך פורום  ביטוח לאומי

30/12/2016 | 19:41 | מאת: אא

שלום, עד לפני שלושה חודשים עבדתי בתפקיד בכיר תחת בוס מתעמר שפיטר אותי במבוכה והשפלה בינהם מיילים פוגעניים מילולית והודעות סמס. הבוס יש לו היסטורה של התעמרות בעובדים. לאחר חודשיים וחצי במהלך חיפוש עבודה במודעות דרושים ראיתי מודעה פרסום של החברה בו מחפשים לתפקיד שלי מעומד מייד צפה תחושת מעוקה וכעס דבר שגרם לי לאחר שעתיים להתקף לב חמור עם פגיעה בלב. צילמתי את מודעת הדרושים ותיעדתי אותה כמו כן תיעוד של מיילים פוגעניים והאשמות שווא. שאלתי אני מעוניין לתבוע את מקום עבודתי וביטוח לאומי שמדובר בתאונת עבודה. התדלוק והתחמושת הוזנו בי במהלך הפיטורים הקשים ההשפלות וכו והטריגר הייתה אותה מודעת דרושים שפיצצה הכל. האם אני יכול לתבוע את ביטוח לאומי ואת המעסיק הפוגעני? גם עם עברו חודשיים וחצי? תודה

שלום רב, משרדנו מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי. על כן, תשובתי תתמקד בעיקר בנושא של ביטוח לאומי. כפי שתיארת בשאלתך, עברת התקף לב כתוצאה מאותה מודעה. ייתכן ומדובר בתאונת עבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי. בכדי להכיר באוטם הלבבי (התקף הלב) כפגיעה לעבודה, חובה שייתקיימו אחד מהתנאים; אירוע חריג או מאמץ בלתי רגיל (העניין ייקבע באופן סובייקטיבי). לאחר שנעבור את התנאי לעיל; עוברים לבחון את עניין קשר הסיבתי בין האירוע החריג (המודעה במקרה שלך) לבין התוצאה (התקף הלב). לא מיותר לציין כי כל זה, בתנאי שעברת את השלבים הראשונים של: הגשת "טופס התביעה על פגיעה בעבודה" לביטוח לאומי ועברת כל השלבים כנפגע עבודה. אנו נשמח לעוד שאלות. מאחלים לך בריאות שלמה.

מנהל פורום ביטוח לאומי