כתמים כחולים, המופיעים באזורים שונים בגוף

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

06/06/2016 | 18:00 | מאת: דליה

שלום רב, אחותי בת 66, לפני מספר שנים עברה ניתוח להוצאת בלוטת התריס. בחודשים האחרונים מופיעים כתמים כחולים(לא כתוצאה ממכה) כל פעם במקום אחר, באזורים שונים: בטן, רגליים, ידיים וישבן. הכתמים אינם כואבים וכעבור מספר ימים משנים את צבעם ונעלמים. הכתמים אינם מופיעים בו זמנית בכל המקומות. בכל פעם במקום אחר. רופאת המשפחה מתעלמת מזה בטענה שזה לא מסוכן. אציין שלפני כחודש וחצי הופיעו פצעים כואבים בגוף והרופאה אמרה שזה שלבקת חוגרת ואין קשר לכתמים, ונתנה טיפול. אבקש לדעת ממה נוצרים הכתמים. תודה דליה

בוקר טוב דליה, מהתיאור שלך אני יכול להסיק שמדובר על המטומות קטנןת-שטפי דם קטנים. האם אחותך סובלת מבעיות קרישה? האם נוטלת או החלה ליטול מדללי דם כגון אספירין קומדין וכיו"ב. אם התשובה היא חיובת לאחת השאלות הללו יש צורך לבצע הערכת תפקודי קרישה. אם לא, ניתן להעזר ברופא עור שיעריך את מהות הכתמים ויחליט האם מדובר בפריחה/גירוי/בעייה אחרת בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית