חום במשך חודש ימים

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

02/06/2016 | 19:19 | מאת: רננה

שלום רב, אני בת 64 ומזה כחודש יש לי הרגשת חום בפה עממיים עד בית החזה בחלק העליון. חום הגוף הוא 37.1עד 37.3 עם הרגשה של תחילת הצטננות שלא מתפתחת. מזה 3 ימים אני מקבלת אוגמנטין בגלל כיב בחלל הפה שקשור לבעיה בשן עפ"י איבחון רופא שיניים ורופא משפחה שהפנה אליו. חום הגוף לא השתנה למרות האנטיביוטיקה. אני מבקשת לציין שלפני כמה שנים היו לי אותן תחושות ואותו חום וזה עבר אחרי חודש וחצי בלי טיפול. רופא המשפחה אמר שזו מחלה ויראלית. שאלתי איזה בדיקות ניתן לעשות כדי לברר את הגורמים לחום ולתחושות ו ה ידוע לך על כך. אודה לתשובתך המלומדה.

בוקר טוב רננה, החום שאת מתארת באמת מתאים למחלה ויראלית קלה אולם אני צריך יותר מידע....האם היה שיעול ונזלת? האם יש כאבי בטן? האם יש שריפה/צריבה בזמן מתן שתן? לאחר שתעני על השאלות הללו אפשר לכוון למקור החום כמו כן, בסופו של דבר יכול למאוד להיות כי הדלקת בשן גורמת לחום קל אני מקוה שעד שכתבתי את תשובתי את כבר ללא חום בריאות שלמה

09/06/2016 | 20:31 | מאת: רננה

תודה לתשובתך. החום החל הרבה לפני הבעיה בשן שטופלו ע"י אוגמנטין. במהלך השבוע שלקחתי אוגמנטין היו ערבים שהחום עלה ל37.1. לא היו שיעולים או הצטננות ממש אלא רק הרגשה של הצטננות קלה.. מעט מאוד לחלוחית באף והרגשת חום מבית החזה דרך חלל הפה וגם חום באף. לא היו התעטשויות רבות. כעת כשאני כותבת אחרי שסיימתי שלשום את האוגמנטין יש לי 37.0 חום. לעניות דעתי האנטיביוטיקה לא השפיעה על התופעות. אולי יום אחד בלבד לא הרגשתי הרגשת חום. אני מניחה שאם היה זה סטרפטקוק היה מחוסל" ע"י האנטיביוטקה. לא עשיתי בדיקה לשלול או לאשש קיום חיידק. אין לי בעיה בהטלת שתן או צריבה. הרגשת אי הנוחות הרבה יותר היא כעת בבית החזה בהמשך הוושט בלי כל בעיה בבליעה. אני גם מבקשת לדעת אם הבעיה עלולה להדביק, כי אני נמצאת עם נכדתי הקטנה בשעות אחה"צ. תודה להתייחסותך.

מנהל פורום רפואה פנימית