בדיקת HOMOCYSTEINE וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

27/05/2016 | 11:04 | מאת: יעל

ד"ר לוין שלום רב, כחלק מברור מקיף נשלחתי לבדיקת HOMOCYSTEINE . אני נוטלת חומצה פולית 5מ"ג (בשל MTHFR וגם מאחר ואני מתכננת הריון). שאלתי אליך - האם נטילת החומצה הפולית יכולה לשבש או להטות את תוצאות בדיקת הדם? האם עלי להפסיק ליטול אותה כמה ימים לפני? תודה מראש! יעל

שלום יעל, רק חוסר משמעותי בחומצה פולית או נגזרות אחרות יכול להשפיע על הבדיקה-ולמעשה זה אחד הפרמטרים שמחפשים. אין סיבה להפסיק ליטול חומצה פולית לפני הבדיקה ואת יכולה להמשיך ליטול כרגיל בהצלחה ובריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית