שאלה בעניין כולסטרול וטריגלצרדים

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/05/2016 | 11:24 | מאת: אדלה רוזנצווייג

שלום אני בת 69, עד לא מזמן הייתי מטופלת בתרופות סימבסטטין ובזיפיברט . לאחרונה הרופא אמר לי שהכדורים האלו כבר לא עושים את העבודה היות הטריגליצרדים שלי הם 172, הכולסטרול שלי הוא 189. בכל אופן הרופא החליט להוריד לי את שתי התרופות הללו ובמקומן הוא נתן ליטורבה 20, אני מאוד מפחדת להחליף את התרופות, מאחר והתרופות הקודמות סימבסטטין ובזיבפיברט אני לוקחת אותן כבר שנים. וכמו כן פעם רופאה אמרה לי שבכדי לאזן טריגליצרדים וכולסטרול אני צריכה לקחת את שתי התרופות יחד. עכשיו החליפו לי לתרופה אחת בלבד בשם ליטורבה 20 , השאלה שלי היא : האם התרופה הזו יכולה להחליף את שתי התרופות הקודמות וחוץ האם יתכן שתרופה אחת תטפל גם בכולסטרול וגם בטריגלצרידים ? מה ידוע לך על התרופה ליטורבה 20 ? תודה מראש אדלה

שלום רב אדלה, ליטורבה היא תרופה מצויינת מאותה משפחה של סימבסטטין-אבל חזקה יותר. היכולת שלה להוריד כולסטרול היא טובה יותר ופועלת חלקית גם על טריגליצרידים. אין שום בעיה להחליף את התרופות הקודמות שלך שכן עושה רושם שהן לא עובדות ולא מורידות מספיק את רמות השומנים שלך בדם. שיהיה הרבה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית