לחץ דם משתנה 0000000000

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

04/05/2016 | 20:10 | מאת: לימור

ד"ר שלום אני בת 43 נוטלת נורמיטן פעמים ביום וציפרלקס. שנים אני אובססיבית בעניין לחץ דם ומדידות חוץ מנורמיטן ניסיתי עוד הרבה תרופות קובנציונליות שגרמו לתופעוולטרת לוואי ובנוסף גם לא הורידו את לחץ דם. הולטרים עשיתי לא מעט פעמיים ופעם היה תקין פעם לא גם בהפרשים של חודשים קצרים. עושה רושם שרק תרופות מבטא בלוקר קצת עוזרות. אתמול עשיתי מדידות כל היום בבית כמו הולטר והכל היה תקין : 125/84 120/80 125/81 130/84 125/80 130/82 היום בבוקר לפני הכדורים מדדתי גם היה תקין 131/87 אך בצהריים שמדדתי ואציין שהייתי עצבנית הממוצע היה 145/95 ואחרי שעה אותו דבר.ואחרי שעתיים 140/90מאוד שונה מאתמול. מה עושים במקרה כזה? לפעמים הראשון מגיע ל 160 ואז זה יורד. אתמול הייתי מאושרת מהתוצאות מתוך 30 מדידות רק 3 לא היו תקינות והיום אני בהלם מהשינוי.

הי לימור, אני מבין ממה שכתבת שאת מאוד מאוד חרדה מלחצי הדם שלך ואני מבין את זה. נראה כי עשית כבר את כל הבדיקות האפשריות ואת מטופלת כראוי אבל, אין שום סיבה שבעולם לבדוק 30 פעם לחץ דם ביום! הפחד כשלעצמו מעלה את לחץ הדם כל עוד שאת מאוזנת סביב עד 140/90 זה בסדר גמור...אל תטרידי את עצמך במדידות חוזרות שרק יעלו את מדד הלחץ הנפשי ויחד עם זה יעלו את לחצי הדם שלך. כשלעצמו הערכים הללו לא מסוכנים ולא יכולים לגרום לך נזק מיידי פשוט אל תמדדי!!! את צעירה מאוד ויש לך עוד שנים רבות של טיפול- לחץ דם בגילך לא צריך למדוד בתדירות גבוהה כל כך.... מספיק פעם פעמיים בשבוע שיהיה הרבה בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית