ארקוקסיה- זמן התפנות

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

12/04/2016 | 15:18 | מאת: אשדודית

היי ד"ר. אני נוטלת ארקוקסיה מדיי כמה חודשים כשהגב שלי נתפס והרגל , אחרי שבוע אני מתאוששת , אבל לפעמים יוצא שאני לוקחת יותר מ7-8 כדורים ברצף והבנתי שצריך לעשות הפסקה , אחרי כמה צריך , וכמה זמן עד שהוא מתפנה מהגוף ? תודה

שלום רב, זמן מחצית החיים של ארקוקסיה (הזמן שבו חצי מכמות התרופה כבר התפנתה מהגוף) הוא 22 שעות. מה שאומר שהתרופה נעלמת לגמרי מהגוף תוך יום או יומיים. המינון הרגיל של ארקוקסיה הוא כדור אחד ביום למשך 10 ימים-כך שאם את נוטלת כ 7-8 כדורים זה עדיין המינון התקין. אין צורך לעשות הפסקה במינון נמוך כזה, אולם ממולץ לא לצרוך ארקוקסיה (או כל כדור ממשפחת NSAID) לתקופה ארוכה (כמה שבועות או חודשים)- למרות שיש מקרים שנוטלים את זה גם חודשים. לסיכום-במינון שלך את בסדר, לא זקוקה להפסקות בהצלחה

מנהל פורום רפואה פנימית