התייעצות בנוגע לממצאי מיפוי עצם

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

17/09/2020 | 17:07 | מאת: מאור

בן 21 ברקע מחלות רבות , סובל מגאוט עעם התקפים רבים כולל בברכים ובבוהן וקרסולים בקרסול שמאול בעבר היה חשד לאבצס שבסופו של דבר התגלה שלא היה זהומי ונאמר שאם כך אז כנראה תופי של גאוט יש לי גם ספונדלטיס שאובחן קלינית +MRI , עכשיו בעקבות החמרה בהתקפי גאוט וכאבים דלקתיים בגב נשלחתי למיפוי עצם נוסף וזה מה שנכתב בו:בהשוואה לבדיקה קודמת מ קיימת קליטה מעט מוגברת חדשה בברכיים )בולטת יותר בפטלות ובמדור המדיאלי של המפרקים,( , חמישי מימין METATARSOPHALANGEAL JOINT - בשורה הדיסטלית של עצמות הטרסוס משמאל, ב . של אצבע ראשונה בשתי כפות הרגליים ובאספקט אחורי של הקלקנאוס הימיני IPJ - ב סיכום: הממצאים במיפוי יכולים להתאים לשינויים דלקתיים קלים. ב2016 נכתב במיפוי עצם אין לראות קליטה פתולוגית לאורך ע"ש כולו . ? אסימטריה ע"פ הספקט - LT SIJ -יתכן קליטה קלה מאד ב אין לראות קליטות פתולוגיות אחרות בשלד . השאלות שלי על פי המידע הנ''ל לכאורה אז קיימת החמרה כל שהי? האם הממצאים מעידים על הגאוט או מכוונים לכך? הכאב גב דלקתי מוסבר?

שלום רב, אני מצטער זה לא בתחום ההתמחות שלי, אנא פנה לראומטולוג או אורטופד בהצלחה ושנה טובה

מנהל פורום רפואה פנימית