מספר שאלות בבקשה.. תודה רבה!

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

07/07/2020 | 18:04 | מאת: שרה

שלום רב, בת 30... בגלל פרולקטינומה בהיפופיזה נשלחתי למעקב MRI מח. מצאו שם ממצא חדש... "מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן בצד ימין פרונטלי. באבחנה מבדלת מיקרואנגיופתיים. לא נצפה בבדיקות קודמות" . האנדוקרינולוג הפנה אותי לנוירולוג.. הנוירולוג הפנה אותי ל CTA ראש וצוואר, בדיקות דם לקרישה ושומנים בדם, בדיקת הוחטר לב ולהמטולוג. עשיתי את בדיקות הדם של הקרישה והשומנים בדם ויצא תקין... קבעתי תור להמטולוג מומחה קרישה.. האם חשוב לעשות את הבדיקות האחרוצ (CTA והולטר לב) לפני הביקור אצל ההמטולוג? האם אני אוכל לבקש מההמטולוג להסתכל על דיסק ה- MRI? הנוירולוג לא הסתכל על הדיסק והייתי רוצה שרופא יסתכל לפני שאני ניגשת לעשות CTA... עשיתי CT ראש לפני שנתיים ואני מאוד חוששת מקרינה. ושאלה שלישית- האם החשד לבעית קרישה יכול להסביר פצע מניתוח פילונידלי שלא מתרפא כבר שנה וחצי? תודה רבה!

לשאלותיך: 1.המטולוג לא יודע להסתכל על MRI אלא רק על הפענוח 2. כנ"ל גם נוירולוג בד"כ 3.לא, אין קשר בין פילונידל ציסט לבעיות קרישה בד"כ

08/07/2020 | 22:22 | מאת: שרה

תודה רבה!

מנהל פורום רפואה פנימית