גודל טחול - גודל משתנה.

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

01/09/2019 | 18:31 | מאת: רוני

שלום רב, ב 2016 ביצעתי אולטרא סאונד לפני ניתוח הסרת כיס מרה עקב אבנים ושם נאמר שהטחול מוגדל, 15 ס"מ. לפני שבוע ביצעתי אולטרסאונד חוזר (שנה וחצי לאחר הסרת כיס המרה) ונאמר טחול בגודל תקין 12.5 ס"מ. האם גודל של טחול נוטה להשתנות? יש איזה הסבר רפואי לתוצאות? אני מבין שיש לצפות להבדל בין בדיקות שונות אך כאן ההבדל משמעותי. תודה.

שלום רב, מתנצל על המענה המאוחר יש הבדל בבדיקת US בשל העובדה כי זה תלוי בבודק. טחול נוטה לגדול בזמני זיהומים חריפים או פגיעות מסוימות-לא במקרה שלך שמדובר על הגדלה מינימלית והכל בטווח הנורמה עכשיו. עושה רושם שאין מה לדאוג

מנהל פורום רפואה פנימית