הנחיות לבדיקת שתן נכונה?

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

10/06/2019 | 21:14 | מאת: משה

לאחרונה התחילה אצלי תכיפות ודחיפות במתן שתן. הרופא הפנה אותי לבצע בדיקת שתן כדי לבדוק האם יש זיהום. אך ההנחיות שלו לבדיקה היו מבלבלות ולא הבנתי אותם. לכן ברצוני לשאול: האם צריך להטיל את הטיפות הראשונות של השתן לתוך האסלה ואת שאר השתן להטיל לתוך מבחנת האיסוף. או דווקא להפך- את הטיפות הראשונות של השתן להטיל לתוך מבחנת האיסוף ואת היתר לאסלה? ומדוע אי אפשר פשוט להטיל את כל השתן לתוך מבחנת האיסוף?

אני מבין את הבלבול. רצוי להטיל זרם אמצעי, כלומר להתחיל את מתן השתן לאסלה ולאסוף את הדגימה מאמצע הזרם. סיום הטלת השתן יכול להתבצע לתוך הכוס או לאסלה

19/06/2019 | 11:49 | מאת: דוד

.

מנהל פורום רפואה פנימית