חשד ל - situational syncope

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

06/04/2019 | 00:09 | מאת: נעמה

כבר מס' פעמים בחיי (Eשה לי לעמוד על התדירות) חוויתי התקף של סנוורים/ראיית הילות לבנות בעין אחת ותחושת סחרור קל למשך דקה או שתיים שלאחריהן אני חוזרת לתפקוד רגיל. האירוע הנ"ל קורה (ככל הזכור לי) בשתי סיטואציות : לאחר מאמץ בשירותים, כשאני קמה מתנוחת רכינה או לאחר מאמץ במכון, בתרגיל שמבוצע בהשענות על ספסל. קראתי על situational syncope וזה נשמע לי מתאים לתיאור, יחד עם זאת לא חוויתי עילפון אלא רק הילות לבנות. האם החשד שלי נכון? במידה ולא - באיזה כיון לבדוק?

הסיפור באמת מתאים לסוג זה של אבחנה אולם את חייבת להבדק ע"י רופא שישלח אותך לבדיקות מתאימות-מבחן טילט וכדומה.

14/04/2019 | 23:12 | מאת: נעמה

תודה רבה על המענה! שאלתי באיזה כיוון לבדוק על מנת להבין לאיזה מומח לפנות. רופאת המשפחה אמרה שזה נשמע לה שטויות ושאפנה לרופא עיניים אלא שלמרבה הבנתי המקור הוא נוירולוגי-קרדיאלי. מה אתה היית ממליץ ככיוון הבירור הבא?

רופא פנימאי/רופא משפחה אחר...זה נמצא בתחום האחריות שלהם

מנהל פורום רפואה פנימית