חתך שלא נסגר אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

25/03/2019 | 20:23 | מאת: הדר

שלום ד"ר, לפני שלושה חודשיים עשיתי ניתוח סינוס פילונדלי (כתבתי כאן כבר אז) ומאז יש לי כאב והפרשות מהפצע. בחודש הראשון הייתי על אנטיביוטיקה. אחרי חודש מהניתוח המנתח פרם לי את התפרים שהיו צריכים לימס ולא נמסו (אבחן "הפרדות שולי פצע"). לפני שבוע הלכתי לרופא משפחה כי ראיתי שהמצב לא זז לשום כיוון (הפרשות וכאב). עשיתי תרבית שיצאה חיובית. רופא המשפחה רשם לי אנטיביוטיקה. המנתח כתב לי לא לקחת כי זה הגיוני שיהיה חיידק בפצע פתוח ושבכלל אין משמעות לתרבית כשיש פצע פתוח. ופשוט להמתין בסבלנות.. רק אחרי שהמנתח רשם לי לא לקחת ראיתי שרופא המשפחה רשם לי את המרשם (רופא המשפחה לא דיבר איתי, פתאום ראיתי באפליקציה מרשם). האם לדעתך אנטיביוטיקה תעזור? מצד אחד הגיוני מה שהמנתח אמר. מצד שני לא סביר שכבר שלושה חודשים אני עם הפרשות.. מה גם שרופא המשפחה לא יודע שאנטיביוטיקה לא תעזור כאן? אודה להמלצה מה לעשות ואיך להחליט.. רופא המשפחה שלי בחופש. תודה

שלום רב, זה נושא ניתוחי יותר שלא בתחום המומחיות שלי-אני ממליץ להתיעץ עם המנתח ולהקשיב לו...הוא בד"כ מנוסה מאוד בפרוצדורות כאלו. בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית