הפרשי לחץ דם בין הידיים

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

04/03/2019 | 22:33 | מאת: עדי וייס

שלום . סבתי בת 71 עם לחץ דם. בבדיקות ל"ד חוזרות יש הבדל גדול בל"ד סיטוליק בין שתי הידיים , למשל 200 באחת ו120 בשניה. רופא המשפחה אמר שזה אולי היצרות עורקים אבל משום מה לא הפנה לשום בדיקה. אמר שיעקב. שאלתי היא :מה היא בדיקת הבחירה ולאילו בדיקות יש להתקדם בהמשך כדי לאתר את הגורם לתופעה זו?

שלום רב, אם יש הבדלים משמעותיים כ"כ היא חייבת לבצע בדיקת הדמייה לשלילת היצרות עורקים (אאורטה או אחרים) אני ממליץ בדיקה איכותית ומהימנה של ל"ד ואם באמת יש הבדל יש לבצע הדמייה בדחיפות

מנהל פורום רפואה פנימית