שאלה לגבי crp לפני קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

21/01/2019 | 20:53 | מאת: מוטי

שלום דוקטור .. אני כבר 3 שבועות יש לי ריבוי יצאיות שלשולים ולאחרונה דלשולים דמיים שאי אפשר להתעלם הייתי באיכילוב עשו לי בדיקות דם וגם עשיתי בדיקות דם דרך הקופה עם צום ובשניהם יצא crp 16 בבת חולים אמרו לי שחושדים ממעי דלקתי בגלל מה שסיפרתי ושמה עשו לי גם בדיקת עם אצבע .. הייתי אצל גסטרו ונקבע קולונוסקופיה .. השאלה שלי האם crp 16 בגלל שנחשב גבוה מ5 זה כבר כמעט בטוח שיש לי דלקת במעיים לדעתך ?ושגסטרו ראה שcrp גבוה אמר לי ישר שניראה את המוגלובין והמוגלובין היה תקין מה בעצם הוא רצה לראות במוגלבין בגלל crp כי אני לא הבנתי כל כך את הקשר שבניהם .. אני בן 32 דוקטור אשמח לשמוע את דעתך בנושא ולפי התיאור שלי לגבי המצב שלי .. תודה רבה מראש מחכה לתשובתך

שלום רב, סליחה על המענה המאוחר. אין משמעות לבדיקת ה CRP במנותק מהמצב הקליני שלך-הבדקיה מראה על תהליך דלקתי כל שהוא אבל היא מאוד לא ספציפית. בעיקר במספרים האלו אין לזה משמעות קלינית אמיתית. אין קשר שאני מכיר בין CRP להמוגלובין

מנהל פורום רפואה פנימית