בדיקת "בליעת בריום"

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

04/01/2019 | 17:40 | מאת: ג'ון

שלום ד"ר, ברצוני לשאול מספר שאלות על בדיקת "בליעת בריום". מיספרתי את השאלות למען הסדר הטוב, אודה לך אם תוכל בבקשה לענות עליהן לפי הסדר כדי שלא אצא מבולבל :-) 1. האם בדיקה זו מתאימה לאבחון של גורמים לצרבת מתמשכת? [אציין כי הבחירה בבדיקה זו היא עובדת היותה לא פולשנית והחשש מבדיקת גסטרוסקופיה] 2. האם הבדיקה בכללותה ובפרט הגיהוקים שהנבדק חש במהלך הבדיקה הם ברמה קיצונית שעלולה לגרום לו סבל רב? 3. בהמשך לשאלה הקודמת: במקרה שהנבדק לא חש בטוב - האם יש אפשרות לעצור את הגיהוקים באמצעות חומר כלשהו? 4. מה הוא המכשיר שבאמצעותו מתבצעת הבדיקה, ומה היא כמות הקרינה שהנבדק סופג במהלך השיקוף? האם כמות גדולה מאוד ומזיקה? 5. שאלה אחרונה: האם הבריום עצמו הינו חומר מסוכן? עם רעילות כלשהי? תודה רבה, ג'ון.

מתנצל על התגובה המאוחרת: 1. היא בדיקה טובה, אבל לא טובה כמו בדיקת גסטרוסקופיה 2. בד"כ זה לא קורה-אבל יכול להגרם שיהוקים טורדניים 3. זה בד"כ עובר אחרי זמן קצר-אין חומר שניתן לעצור עמו גיהוקים אלא אם כן מדובר על כמה ימים ואז יש זריקה מסויימת 4. כמות קרינה מקובלת ולא מאוד מזיקה 5. אין לברין רעילות או מסוכנות

מנהל פורום רפואה פנימית