צרבות ואבחון - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  רפואה פנימית

28/11/2018 | 20:13 | מאת: דוד

שלום ד"ר יקר. מזה מספר שנים אני סובל מצרבות, שגוברות בתקופות שאני אוכל מאכלים חומציים כגון עגבניות, חצילים או חריף. אמנם, כאמור, אני נותן לגוף "טריגר" לפתח צרבות, אבל זה מרגיש לי לא בטווח הנורמלי ובשיחה עם רופא המשפחה סוכם שיש לבדוק זאת. רציתי לשאול - ראשית, מה דעתך? ממה באופן עקרוני זה יכול להיגרם, והאם זה מסוכן? שנית, האם הטיפול הנכון במקרים כאלו הוא טיפול בסימפטומים (כגון תרופות שנוגדות צרבת, כגון ממשפחת מעכבי PPI) או שהדבר הנכון הוא לטפל בשורש הבעיה? ולבסוף, לגבי אבחון הבעיה. אני לא כל כך רוצה לעשות בדיקת גסטרוסקופיה. האם בדיקת אולטרסאונד יכולה להיות יעילה באבחון? מה לגבי צילום רנטגן? או האם קיימת בדיקה לא פולשנית אחרת? תודה רבה מראש, דוד.

שלום רב, מצטער על המענה המאוחר, לשאלותיך: 1.צרבת היא עלייה של חומציות בקיבה או פגיעה בסוגר הקיבה 2.תחילת הטיפול היא בסימפטומים ואח"כ מחליטים להמשך לאחר ביצוע בדיקת גסטרוסקופיה 3.אין בדיקות לא פולשניות שיכולות לתת מענה טוב לצערי בריאות שלמה

מנהל פורום רפואה פנימית