להתחמם

דיון מתוך פורום  מחלות חורף

20/02/2003 | 15:53 | מאת: מיכל

שלום אייך מתגוננים מהקור מהסופה האחרונה? אייך מתחממים ולא באמצעי חימום רגילים של חשמל או גז אלא ממוצרים טבעיים? תודה

20/02/2003 | 18:48 | מאת:

שלום מה לא טבעי בגז או חשמל? אפשר כמובן להדליק מדורה בסלון-אבל זה גם מסוכן וגם מלכלך. אולי קצת קוניאק או תה עם קוניאק או מרק עוף.נסי ואם יהיהמוצלח-שתפי

20/02/2003 | 22:23 | מאת: שי

ד"ר דיין מכה שנית. חשבתי, לתומי, שלמרות שהוא עוסק ברפואה אלטרנטיבית לימודי הרפואה הקונבנציונלית בכל זאת לימדו אותו משהו, לפחות אחריות. מהטיפולים המפוקפקים שהוא מציע ב"מרכז דיין לרפואה שלמה" הייתי צריך להבין אחרת ("מגנטותרפיה", לדוגמה). ואכן, הוא מציע כאן להתחמם בחורף ע"י אלכוהול! כעת נשמטה כל טיפת אמינות שנשארה לרופא, ואסביר מדוע: אלכוהול יוצר תחושה מזויפת של התחממות, הנובעת מהרחבת כלי הדם בפריפריה וזרימת הדם אל העור. תהליך זה בא על חשבון הגנת פנים הגוף מפני הקור. אחד הדברים שרופאים (אמיתיים) מזהירים מפניו הוא צריכת אלכוהול, אפילו בכמות קטנה, כשקר מאוד. הדבר מוסבר בהרבה מאוד אתרים באינטרנט, לדוגמה: http://www.vh.org/adult/patient/pharmacyservices/prose/alcoholcold.html קר לך? קודם כל בלי היסטריה - לא נהיים חולים מהטמפרטורות שיש לנו כאן (למחלות גורמים חיידקים ווירוסים...). מקסימום סובלים קצת ועצובים קצת. נגד זה אפשר ללבוש סוודר, להתעטף בשמיכה, לראות משהו טוב בטלויזיה ולהיפגש עם חברים ש"מחממים את הלב". הדלקת תנורים למיניהם (אם זוכרים לכבות בזמן) גם לא תהרוג אף אחד... חורף חם ונעים. שי

20/02/2003 | 19:55 | מאת:

מיכל, שלום! הדרכים להקל על הקור בחורף כוללות אמצעים שונים הממריצים את זרימת הדם (מרחיבים את כלי הדם הסמוכים לעור וכך מאפשרים זרימה תקינה). אחת השיטות המקובלות כוללת שימוש בצמחי תבלין מחממים בצורת תה. צמחי התבלין היותר נפוצים הם קינמון (מקל קינמון ולא תיון), קרדמון (הל שמערבבים בקפה) וזנגוויל (ג'ינג'ר). אפשר להוסיף גם מעט ציפורן ו/או אגוז מוסקט. וכמובן, השיטה הוותיקה, פעילות גופנית כמו הליכה מהירה או רכיבה על אופני כושר. תודה.