עקמת לבן 12

דיון מתוך פורום  עקמת

22/02/2016 | 08:40 | מאת: רחל

שלום דר. שוורץ. שמי רחל ויש לי בן בגיל 12. הוא לא שומר על יציבה טובה בזמן שהוא יושב מול מחשב וגם סוחב ילקוט כבד לבית הספר. אני פוחדת שהוא ייפתח עקמת. מה דעתך ?

שלום רחל. עקמת לא מפתחים מהרגלי יציבה שאינם טובים. הרגלי יציבה אלו עלולים לגרום לשינויים ביציבה: לדוגמה כתפיים מעוגלות ,ראש נטוי לפנים ועוד. שינויים אלו יכולים לגרום גם לכאבים . לכן בהחלט חשובה מודעות ליציבה נכונה. עקמת היא בעיה שקשורה ללקות מוחית לגבי התפיסה המרחבית של המוח לגבי מה ישר ומה עקום. יש קשר חזק לגנטיקה: רואים במקרים רבים להורה שיש עקמת יש סיכוי גדול יותר שיעבור לדור הבא כך שאין קשר בין ההרגלים של בנך לעקמת.

מנהל פורום עקמת