עקמת קלה והתעמלות קרקע

דיון מתוך פורום  עקמת

18/02/2018 | 22:15 | מאת: מיכל

שלום רב, בתי בת 9 וחצי מתעמלת בהתעמלות קרקע, בעקבות כאבים בכפות הרגליים (פלטפוס) גילו לה עקמת במידה קלה לשמאלה , מרכז בD12. כרגע היא לא מתעמלת אך מתלוננת שכואב לה יותר ללא ההתעמלות. האם ניתן להמשיך בהתעמלות קרקע?

שלום מיכל. בדרך כלל מומלץ לבנות שמגלים להן עקמת לא להמשיך בהתעמלות קרקע בגלל שביצוע "גשרים" יכול לגרום להשטחה של העקומה של חוליות החזה המתעגלת לאחור באופן נורמלי. יישור של העקומה הזאת יכולה לתרום להתפתחות העקמת. בנוסף, כדאי להיות בביקורת מתמדת לראות שאין החמרה בעקמת. לא בהכרח שהעקמת תחמיר ממצבה הנוכחי אך אין דרך לחזות את "התנהגות" העקומה. יש צורך להיות במעקב מתמיד בזמן הגדילה המהירה שזה בערך שנה לפני קבלת המחזור כדי לוודא שהעקמת אינה מחמירה במקביל לגדילה. בהצלחה.

18/02/2018 | 23:17 | מאת: מיכל

תודה רבה דוקטור. היא מרגישה וזה נכון, שמאבדת את שרירי הגוף כי כרגע ללא פעילות גופנית כלל. האם מותר לעסוק בפעילות כלשהי? ריקוד? יודעת שחייה זה טוב אך היא לא בעניין. אנחנו מתחילים בקרוב טיפולים ומקווים לטוב. תודה

מנהל פורום עקמת