תת פעילות בלוטת המגן עם tsh תקין?

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

19/02/2016 | 18:42 | מאת: יעקב

אני בן 78.לאחרונה יש לי כל מיני תסמינים "חשודים". עצירות קשה -מזה שנתיים -קולונוסקופיה תקינה איטיות רבה מאד עייפות בהליכה-אני הולך מאד לאט דופק איטי(48-60) עור יבש וקשקשים -מזה כ-3 חודשים קימה איטית מאד משכיבה וישיבה. כאבי שרירים,בעיקר ברגליים -החליפו לי את הסימבסטטין בקרסטור והכאבים ממשיכים אלמנט תורשתי? לאחותי ולבתי יש בעיות בבלוטת המגן אבל, הבדיקות תקינות!! לפני פחות משנתיים : טי אס אייץ'3.14, טי3 -4.3,טי 4 -15 בדיקה חדשה מעודכנת -טי אס אייץ'2.18 המוגלובין a1c-בין 5.6 ל-5.9 שאלות: 1.האם תתכן תת פעילות עם בדיקות תקינות ,ובאיזה % מהמקרים 2.אם זה מהבלוטה,מה אפשר עוד לעשות 3.אם זה לא מהבלוטה,לאיזה כיוון ללכת הרבה תודה על התייחסותך

לא תתכן תת פעילות תריס ללא בדיקות מתאימות , לעיתים tsh לא מספיק ויש גם לבדוק ft4 , בבעיות מוחיות של היפופיזה יתכן tsh תקין עם ft4 נמוך , כאשר כל הבדיקות תקינות אין תת תריסיות והטיפול אינו קשור לתריס אלא להפרעות אחרות . שבוע טוב

מנהל פורום בלוטת התריס