גמילה מסטרואידים ובלוטת אדרנל

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

29/10/2018 | 12:46 | מאת: דין

שלום רב בן 30, הייתי כעת שנתיים על סטרואידים (גם פרדניזון וגם בודסון) במינונים גבוהים מאוד.. כעת לוקח בודסון יום כן ויום לא. האם יש טעם לעשות בדיקת ACTH (תבחין סינקטן) עד שלא נגמלתי לחלוטין מהסטרואידים? (פשוט לא ליטול סטרואידים בדיוק באותו בוקר של הבדיקה). השאלה אם תהיה לזה תוצאה אמינה. ושאלה נוספת- אם ביצעתי בדיקות קורטיזול בשעה 8 וחצי בבוקר בזמן נטילת הבודסון יום כן יום לא. ביצעתי את בדיקת הדם כארבעים שעות מנטילה אחרונה של בודסון. התוצאה יצאה 501 (ערכי הטווח הם בין 118-618). האם זה אומר שבלוטת האדרנל חזרה לתפקד?

תבחין סינקטן נותן מידע על תפקוד אדרנלי לזמן הביצוע... לכן אם ממשיכים ליטול סטירואידים לעוד זמן צריך לחזור על התבחין.. צריך לעשות בדיקת קורטיזול 24 שעות בלי סטירואידים. מאוד סביר שאצלך תפקוד אדרנלי יהיה תקין כי בודיסון לא משפיע הרבה על בדיקת קורטיזול בדם שאצלך יצאה מצויינת. אך ליתר ביטחון תעשה בדיקת קורטיזול 24 שעות בלי סטירואידים...

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה