איסוף שתן 24 שעות לקורטיזול

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

14/06/2018 | 17:24 | מאת: חיים

שלום רב דר סאיג אני בן 57 . בשנתיים האחרונות לא מרגיש טוב באופן מוזר למרות שכל הבדיקות הכלליות עד היום תקינות. עשיתי בדיקת איסוף שתן לקורטיזול כדי לבדוק את בלוטת האדרנל. הטווח בבדיקה במכבי 1-75 יצא 75 האם מדובר ברמה גבוהה שכן חלק מהסימפטומים שלי הם מתח כרוני, tremors-תזוזות של שרירים ורקמות באופן לא רצוני כל היום עייפות תחושה של שפעת מיחושי ראש מוזרים(עשיתי mri מוח שיצא תקין) האם כדאי לבדוק גם את הכיוון הטוקסיקולוגי? לפני שנתיים בבדיקות שתן נמצא ארסן גבוה ואולם בבדיקות נוספות לא נמצא. האם כדאי לבדוק כספית שכן היו לי עד לפני שנה 3 סתימות אמלגם? תודה רבה

מומלץ לחזור על שתן או לעשות בדיקות נוספות שקשורות לעודף קורטיזול אם יש חשד קליני.. לכן מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג להערכה.. לגבי כספית אין לי את הידע הנדרש בתחום זה. בברכה

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה