טסט סינקטן בשבוע 23 להריון

דיון מתוך פורום  יותרת המוח ויותרת הכליה

25/06/2017 | 11:14 | מאת: קרן

שלום, כיום אני בשבוע 22 להריוני הראשון. בעברי כריתת בלוטת אנדרנל שמאל בעקבות גדול שפירי (אדנומה של האנדרנל) ולאחר מכן תקופה של אדיסון עד להתאוששות מלאה (כלומר האנרנל התייצב ואני ללא טיפול תרופתי של סטרואידים). בבדיקת הדם האחרונה יצא ערך הקורטיזול 485 - ערך שנמוך עבור אישה בהריון. ולכן קבעו לי טסט סינקטן בשבוע הבא (אהיה שבוע 23 להריון) כדי לדעת האם במהלך הלידה אזדקק לזריקות של הידרוקורטיזון. שאלותי הן : 1. האם החומר שמזריקים בטסט סינקטן עלול לפגוע בעובר? מה תופעות הלוואי של הטסט? 2. האם זריקות של סטרואידים בלידה עלולות לפגוע בעובר? תודה רבה קרן

מבחן סינקטן בטוח בהריון ואין תופעות לוואי. לגבי סטירואידים וסיכון להריון. הדבר תלוי באיזה סוג ואיזה מינון של הסטירואיד...

מנהל פורום יותרת המוח ויותרת הכליה