עורק ריאתי מורחב

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 20:10 | מאת: נסיה

בת 59. סובלת מקוצר נשימה וירידה בסטורציה בזמן מאמץ קל בסיטי עורקי לב נמצא עורק ריאתי 32 ממ בנוסף לחץ ריאתי באקו 34 חולת בכצט האם ממצאים אלה קשורים לבכצט? האם יש טיפול? תודה

גם עורק ריאתי מורחב וגם עליה בלחץ דם ריאתי יכולים להיות עקב בכצ'ט. יש לבדוק אם יש סיבות אחרות או נוספות לממצאים אלו אבל הבעיה היותר משמעותית הינה הירידה בסטורציות וקושי לבצע מאמץ. לא ציינת אם עברת בירור למחלה ריאתית או קרדיאלית וכמובן שחשוב מאד לעשות כן.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה