חנק כתוצאה משיעול

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 16:05 | מאת: עופר

שלום אני סובל מברונכיט ספסטית מילדות שבבגרות הפכה לאסטמה מטופל בסימביקורט וונטולין בערך לפני 3 חודשים הרגשתי הרגשה קצת מוזרה בגרון ולאחר שבוע התחלתי להשתעל ותוך כדי שיעול הייתי מגיע לתוצאה של חנק הגעתי לרופאה והיא נתנה לי סירופ להוצאת ליחה וזה כמובן לא עזר רק גרם לי להחנק יותר הלכתי לרופאה אחרת ששלחה אותי לצילום ריאות הצילום יצא תקין אז היא נתנה לי אנטיביוטיקה אוגמנטין ל10 ימים חזרתי אליה לאחר 10 ימים כי גם זה לא עזר ואז היא נתנה לי 2 בקבוקי סירופ להוצאת ליחה מיותר לציין שגם זה לא עזר ואז היא נתנה לי הפנייה לרופאת ריאות בסניף מכבי ביפו רופאת הריאות נתנה לי לשאוף ךמכשיר קטן שתפקידו לעשות תפקודי ריאות ואמרה לי שיש החמרה באסטמה ושאני אקח סימביקורט פעמיים ביום שאמרתי לה שאני לוקח רק בעת התקף אסטמה אז היא אמרה לי לקחת פעמיים ביום ולחזור אליה אחרי חודשיים לביקורת לדעתי גם זה לא יעזור אבל ננסה אשמח לחוות דעת נוספת בברכה עופר

שלום עופר, מאד סביר שהשיעול הממושך אכן נובע מהחמרת האסטמה ואם יש גם עדות לכך בבדיקת תפקודי ריאה, אני מסכים שהצעד הבא הוא לטפל באסטמה בצורה מסודרת יותר. טעות נפוצה לקחת טיפול לאסטמה רק לפי הצורך ולא מדי יום (למעט כשהאסטמה קלה ושקטה). עם טיפול מסודר באסטמה לא מביא לשיפור, יש לחזור לרופא ריאות לבירור נוסף.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה