קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 13:05 | מאת: עאסי

אני סובל מבעיית קוצר נשימה שאובחנה לפני שנה וחצי כבעייה של רפיון בגרון ולפתירת הבעייה נתנו לי מכשיר cpav אך המכשיר לא פתר בעיה ובכלל לא התאיםלי ולא פתר בעיית הנשימה וזרקתי אותו תמיד התלוננתי שיש לי בעיית נשימה גם ביוום ולא רק בלילה ואז נשלחתי לכירורג של אף אוזן גרון שאמר שיש צורך בניתוח להורדת השקדים ולניתוח מסובך ללשון כי הלשון חוסם את האויר ..אני כרגע סובל מאוד יום ולילה ולא יודע מה לעשות כי מפחד לעשות את הניתוח .האם יש לנתוח השלכות שליליות לעתיד אם אפשר להבהיר את הנקודה

שלום עאסי, אם יש לך הפסקות נשימה בשינה (דום נשימה בשינה), הטיפול הנכון הוא אכן CPAP. לעטים קשה להתרגל למכשיר, ודרושה הרבה סבלנות ולפעמים יש צורך להחליף מסכות עד שמוצאים את מה שמתאים. אופציה נוספת היא התקן דנתלי. היום כבר לא מומלץ לעשות ניתוח לטיפול בבעיה זו למעט בילדים קטנים עם אדנואידים גדולים ובמקרים חריגים במבוגרים. לגבי קוצר נשימה ביום, זו בעייה אחרת וממליץ לבצע בדיקות תפקודי ריאה והערכה של רופא ריאות.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה