אלרגיה לחלב ואסטמה

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 11:45 | מאת: לילוש

לביתי בת 4.5 יש אלרגיה לחלב חמורה. מתבטא בקוצר נשימה הקאות ופריחה בעור. לאחרונה נמצא שהיא כנראה אסמטית (לא נעשה עדיין מבחן נשימה כי היא מתחת לגיל חמש) והציעו לנו טיפול בסינגולייר. הטיפול לא עשה טוב בלילות והפסקנו. כעת ללא טיפול באסתמה לשאלותיי: 1.האם יש תרופה אחרת יעילה לאסתמה קלה (האסתמה באה לידי ביטוי רק ממעברים בין חום לקור במקלחת בחורף, לאחר מאמץ גופני, וצחוק. אסטמה קלה!) 2.איך ניתן לומר בוודאות שזו אסתמה ללא תבחין נשימה? 3. מתי ניתן לבצע תבחין נשימה? 4.האם יש טיפול שאינו קונבנציונלי שיכול להתאים במקרה הזה? תודה!

שלום לילוש, 1. אני לא בטוח שמדובר באסטמה "קלה" ולפי התיאור שלך, נראה לי שיש מקום לעבור לטיפול מניעתי עם בודיקורט או דומה. 2. בגיל 5 אכן קשה לדעת בוודאות אם יש או אין אסטמה, אבל שילוב של סימפטומים טיפוסיים, בדיקה גופנית בזמן התקף, בדיקות דם מתאימות, הטבה עם טיפול; כל אלה מאפשרים להגיע בדרגה גבוהה יחסית של סבירות שאכן מדובר באסטמה. 3. גם בגיל צעיר יותר, אפשר לעשות בדיקת "קולות נשימה". מגיל 6 (+/-), אפשר לעשות בדיקות מדויקות יותר. 4. אין כל הוכחה לטיפולים לא קונבנציונליות באסטמה ולפעמים טיפולים אלו עלולים להיות מסוכנים.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה