אסטמה?..

דיון מתוך פורום  אסתמה וקוצר נשימה

24/11/2015 | 10:50 | מאת: עדי

יש לי ילד בן שנה ועשרה חודשים. החל מראש השנה הכרנו את התופעה של קוצר נשימה. נשימות קצרות ומהירות החוורה רצינית...טיפול בסטרואידים כדורים ורודים דרך הוריד...אנהילציות בתי חולים וחוזר חלילה. בחודש האחלרון החלנו בהמלצת רופאת ריאות טיפול מונע משאף כתום 50 מג וונטולין רק כאשר מתחיל להשתעל. בוקר וערב. השאלה שלי היא-עד מתי? מתי להפסיק? עכשיו הוא עם שיעול ליכתי טורדני האם יש קשר לאסטמה? ממה להיזהר? ממש אובדת עצות חדשה בעניין לא מכירה.. אשמח לקצת פרטים מידע חוות דעת לגבי בדיקות שאצטרך לעשות אם בכלל? תודה רבה

שלום עדי, אני יכול להבין את ההרגשת תסכול וחוסר אונים. התקפי קוצר נשימה, שיעול וצפצופים אינם נדירים בגיל שנה-שנתיים ולעטים נגרמים מדלקות ויראליות של דרכי הנשימה. בגיל הזה, אנו נזהרים שלא להגדיר ילד כאסטמתי, אבל ככל שיש יותר אירועים, שיש סימפטומים מתמידים ושיש הורה (במיוחד אמא ) אסטמתי, עולה הסיכוי שהילד אכן יהיה אסטמתי. בכל מקרה, הטיפול אינו שונה מזה שבאבסטמה עם מעקב צמוד של רופא ריאות ילדים. החלטות על אורך הטיפול חייבות להילקח עם רופא המטפל.

מנהל פורום אסתמה וקוצר נשימה