שאלה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

23/12/2015 | 11:57 | מאת: זהבה

מהם "הסמנים הרכים" המתגלים בהריון ומה מומלץ לבדוק עם גילוי ממצאים אלה?

"סמנים רכים" הינם ממצאים סונוגרפיים העלולים להתגלות במהלך סקירות מערכות. מדובר במגוון ממצאים שהמצאותם עלולה להעלות את הסכון לבעייה כרומוזומלית (אך לרוב לא מדובר במקרה של המצאות סמן בודד אלא קיום של 2 ממצאים ויותר). ממצאים אלה כוללים קפל עור צווארי מעובה, עצמות קצרות, מוקד אקוגני בחדרי הלב, CPC (ציסטה בחומר הלבן הממלא את חדרי המח), הרחבת אגני כליות , מעיים אקוגניים, עורק טבורי בודד (2 כלי דם בחבל הטבור במקום שלושה) ועוד. עלייך להתייעץ עם יועץ גנטי באשר להמשך ההריןון (בצוע דקור מי שפיר, המשך מעקב וכו).

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר