הריון חדש תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

03/04/2024 | 11:53 | מאת: אנונימי

ד"ר שלום רב, אני כעת בהריון חדש ב"ה בשבוע 5+3. זה הריון שני שלי, הראשון הסתיים בהפלה נדחית בחודש נובמבר - גיליתי בשבוע 15 שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 12. עשיתי השבוע בדיקות דם ספירת דם. הגיעו תשובות של נגיף הparvo virus b19 מסתבר שחליתי בנגיף הזה בהריון הראשון (עלו על זה במעבדה כי בדקו דמים שמורים שלי) הדם בספטמבר היה נקי מהנגיף ובאוקטובר נגוע. זה יכול להיות הסיבה להפלה שקרתה. כיום יש לי בדם IgG חיובי וIgM חיובי חלש. ההדבקה הייתה לפני חמישה חודשים בדיוק, זה אומר חמישה חודשים לפני הכניסה להריון החדש. הופנתי להריון בסיכון. אשמח שתשפכי לי קצת אור על הנושא, הרופא אמר שזה נראה לו בסדר בגלל שעבר הרבה זמן מההדבקה אבל אני מוטרדת שהIgM עדיין חיובי חלש...

אין לך מה להיות מוטרדת. IGM יכול להיות חיובי עד שנתיים ממועד ההדבקה. בהצלחה בהריון החדש!!

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר